Dostupnější oddlužení

04 06 2019

Novelou insolvenčního zákona se od června 2019 stalo oddlužení dostupnější pro širší okruh osob.

Novelou insolvenčního zákona se od června 2019 stalo oddlužení dostupnější pro širší okruh osob, které doposud nebyly schopny splnit zákonné podmínky pro schválení oddlužení. Nově bude možné se oddlužit za splnění podmínek i v případě, že neuhradíte alespoň třicet procent hodnoty dluhů u nezajištěných věřitelů za dobu pěti let.

Vedle stávajícího předpokladu plnění 30 % dluhů za dobu 5 let je nově možné se oddlužit i v případě, že za stejnou dobu uhradíte méně než 30 % dluhů za podmínky vynaložení veškerého úsilí hradit dluhy a plnění minimální splátky 2.200,- Kč.

Dále bude oddlužení výhodnější pro osoby, které jsou adresátem důchodu. V takovém případě bude oddlužení trvat 3 roky s tím, že minimální splátka bude činit alespoň 2.200,- Kč.

Pro ty, kteří v oddlužení v době 3 let od schválení oddlužení splatí alespoň 60 % dluhů, budou mít oddlužení splněno.

Nadále platí, že sepsat a podat návrh na povolení oddlužení mohou pouze v zákoně uvedené osoby, mezi které patří advokáti. Jiné osoby než zákonem vymezené nemohou působit ani jako zprostředkovatelé. Naše advokátní kancelář Vám s oddlužením ráda pomůže, Obraťte se na nás. Cena je zákonem regulovaná a není ji nutné hradit předem, ale až v rámci splátek v průběhu trvání splátek.

Články k tématu
04 06 2019

Novelou insolvenčního zákona se od června 2019 stalo oddlužení dostupnější pro širší okruh osob.

13 06 2017

Od 1.7.2017 doznává insolvenční zákon změn, které se týkají též oddlužení. Níže jsou uvedeny některé významné změny, které se týkají institutu oddlužení:

Kontaktní formulář